Frågor och svar

Varför är stugan så billig? Andra stugor i samma storlek kostar ofta flera tusen kronor mer per vecka.

Det finns flera anledningar till vår prissättning. Den största anledningen till våra priser är att stugor en liten bit från backen är billigare i inköp och därför inte kräver så hög hyra. En annan anledning är att vi som äger den hyr ut den direkt utan mellanhänder. Vi har heller inget vinstkrav, uthyrningen gör det bara mindre kostsamt för oss att äga den.


Har ni sämre standard än stugorna på Idre fjäll?

Nej, standarden är lika bra som stugor i motsvarande kategori på fjället. Vi försöker dessutom förbättra och göra stugan mer personlig vart eftersom tiden går.


Fungerar mobiltelefoner i området?

Tele2 Comviq fungerar bra i eller utanför stugan. Telia och Vodafone fungerar ibland, eller om man går/åker upp till toppen på stugbyn.Kan jag ta med en boxerbox och programkort för att kunna se fler kanaler?

Ja, man få in boxers kanaler i stugan. Just nu finns en box med SVT1, SVT2, SVT24, TV6 i stugan. Boxen i stugan har ingen kortläsare.


Är hundar tillåtna i stugan?

Ja, vi tillåter hundar förutsatt att den är rumsren och att du kan garantera att den inte ger sig på möbler och inredning på något sätt. En hund gör också att du måste ta extra ansvar för att städningen genomförs ordentligt innan du lämnar stugan.Var kan jag köpa ved någonstans?

Ved finns att köpa i säck hos Roland Svensson i Foskros (det går inte att missa skyltarna!) och i någon av butikerna eller i macken i Idre.Kan man nå skoterleden direkt från stugan?

Ja nästan. Det är tillåtet att parkera skotern utanför stugan och sedan köra försiktigt på vägen fram till skoterledens början ett par hundra meter bort.


Behöver man något ledkort för skoterkörning?

Ja, ledkort finns att köpa på flera ställen i Idre (bl.a. på Gulf) Dagkort går att lösa via SMS. Mer info på www.sond.se


Jag gillar att fiska, var köper jag fiskekort någonstans?

Fiskekort kan köpas av Roland Svensson i Foskros (det går inte att missa skyltarna!), eller på flera platser nere i byn. Bl. a. i huset bredvid Gulf.

Hur långt är det till närmaste vandringsled?

Skoterleden är vandringsled på sommaren! Vilket innebär att närmaste led startar ett par hundra meter från stugan. Till kalfjället är det ca 2-3 km. 6 km ledvägen från stugan finns fiskebäcksstugan vilket kan rekommenderas som mål för en dagstur med varierad vandring.


Har du någon fråga du tycker platsar här? Skicka ett mail till: michael@impecta.se